The Canyons

The Canyons is a new, barrier-free living concept with an emphasis on accessibility and aging in place. The 70-unit building is designed for seniors and others who want physically accessible accommodations within a vibrant urban environment.

Constructed with mass timber and cross-laminated timber along the North Williams corridor in Portland’s Eliot neighborhood, the Canyons will feature light-filled units with open floor plans, a modern, clean design and many of the same amenities of independent living communities, but at a lower cost. Residents will be able to partner with nearby businesses to save on the costs of services such as dining and healthcare, with individual control over how much or how little they use these neighborhood services.

Learn more about The Canyons ⟶

 
TYPE

Apartments / Commercial

LOCATION

Portland, OR

COMPLETION

Spring 2020

SCALE

6 stories
65 feet tall
110,000 square feet

FEATURES

Barrier-free
Ground-floor retail space
Alley work units

 
 
the_canyon_shot_0300_0000 (1)-edit.jpg
the_canyon_shot_0200_0000 (1).jpg
Looking South - Down Alley FINAL.png
180723 Kitchen.jpg
Living 1.jpg
 

All Featured Projects